Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 12:57

Η συγγνώμη της προέδρου της ΔΕΥΑΠ για τις διακοπές νερού

Γράφτηκε από
Ad Slot

Οφείλουμε να ζητήσουμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για τις αλλεπάλληλες διακοπές στην υδροδότηση που σημειώνονται είτε λόγω βλαβών είτε είναι προγραμματισμένες και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου δημιουργίας ζωνών στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Πύργου.

Κατανοούμε απόλυτα την όχληση που υπάρχει, ωστόσο το έργο της δημιουργίας ζωνών και της τοποθέτησης ψηφιακών μετρητών θα πρέπει να προχωρήσει προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα να μειωθούν στο ελάχιστο οι ζημιές του δικτύου αλλά και οι διακοπές στην υδροδότηση εντός της πόλης.

Ζητούμε και πάλι την κατανόηση του συνόλου των καταναλωτών καθώς και τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχουν προγραμματισμένες διακοπές στην υδροδότηση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας.

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου

Αλικάκη - Τζανέτου Σπυριδούλα

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 19:11

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10
    Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πύργου για την προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης για την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά:

    Στα πλαίσια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Πύργου θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10/2024 από τις 8.30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα αποκατάστασης της υδροδότησης 13.00μ.μ.

    ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

  • ΔΕΥΑ Πύργου: Αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπ. Εσωτερικών για νέες γεωτρήσεις
    ΔΕΥΑ Πύργου: Αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπ. Εσωτερικών για νέες γεωτρήσεις

    Ρ. Τζανέτου «Σωστή η απόφασή μας να λειτουργήσουν οι γεωτρήσεις - Τα προβλήματα υδροδότησης σε κοινότητες έχουν λυθεί κατά 90%»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Άμεση η ανταπόκριση της ΔΕΥΑ Πύργου στην πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Η διοίκηση ετοιμάζεται να καταθέσει φάκελο μελετών και προτάσεων χρηματοδότησης για ανόρυξη νέων γεωτρήσεων –όπως αναφέρεται και στην πρόσκληση του υπουργείου. Την ίδια στιγμή, όπως δηλώνει η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου, τα προβλήματα υδροδότησης που είχαν παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα σε συγκεκριμένες δημοτικές κοινότητες έχουν λυθεί κατά 90% με στοχευμένες παρεμβάσεις, σε ένα δύσκολο καλοκαίρι όπου η υπερκατανάλωση του νερού χτύπησε «κόκκινο».

    Προλαμβάνοντας τις εξελίξεις, η ΔΕΥΑ Πύργου, λειτούργησε φέτος και πάλι τις γεωτρήσεις που υπήρχαν σε κοινότητες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υδροδότησης που παρατηρήθηκε εν μέσω καλοκαιριού με τις ανάγκες να πολλαπλασιάζονται, και λόγω επισκεψιμότητας αλλά κυρίως υπερκατανάλωσης που παρατηρήθηκε έντονα, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. «Ξαναλειτουργήσαμε γεωτρήσεις που υπήρχαν σε κάποιες κοινότητες και φυσικά το νερό πριν δοθεί προς κατανάλωση ελέγχθηκε από πιστοποιημένο εργαστήριο, όπου μας δόθηκαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ελέγχου και καταλληλότητας» δηλώνει στο ilialive.gr η κ. Τζανέτου. «Η απόφασή μας για να αντιμετωπιστεί η υδροδότηση σε συγκεκριμένες δημοτικές κοινότητες, φαίνεται εκ των πραγμάτων, ότι ήταν απολύτως προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς το Υπουργείο τώρα μας καλεί να καταθέσουμε προτάσεις και μελέτες για να χρηματοδοτήσει νέες γεωτρήσεις. Η ΔΕΥΑ Πύργου σύντομα θα καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς όλα δείχνουν πως το πρόβλημα της λειψυδρίας θα απασχολήσει έντονα όλη τη χώρα και είναι επιτακτική η εξεύρεση και νέων πηγών ύδρευσης».

    Τα προβλήματα υποχώρησαν

    Αναφερόμενη στα προβλήματα υδροδότησης δημοτικών κοινοτήτων της ΔΕ Ιάρδανου που είχαν παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ τονίζει ότι έχουν αντιμετωπιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά. «Έχουμε λύσει το πρόβλημα στο 90%. Όταν σημειώθηκαν οι μεγάλης διάρκειας και έντασης καύσωνες, για λίγες ώρες το απόγευμα δεν μπορούσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες και αναγκαστικά η υδροδότηση διακόπτονταν για 2-3 ώρες. Το ίδιο συνέβαινε και στον Πύργο, στα ψηλότερα σημεία της πόλης που λόγω αύξησης του πληθυσμού και υπερκατανάλωσης κάποια βράδια είχαμε μειωμένη ροή.

    Εκτιμώ ότι τα καταφέραμε πολύ καλά, όταν άλλοι Δήμοι έδιναν νερό με το… μέτρο. Και αν δεν καταναλωνόταν άσκοπα το νερό δεν θα είχαμε προβλήματα. Κάναμε περιπολίες και με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας και ανακαλύπταμε όταν κάποιοι, παρά τις ανακοινώσεις και τις συστάσεις μας, πότιζαν τα λιοστάσια τους. Αναγκαστικά προβήκαμε στα νόμιμα. Τώρα, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και φέτος δεν θα έχουμε πρόβλημα» καταλήγει η κ. Τζανέτου.

  • ΔΕΥΑΠ: Χωρίς νερό ο Πύργος - Νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Χωρίς νερό ο Πύργος - Νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό

    Χωρίς νερό είναι από τα ξημερώματα η πόλη του Πύργου καθώς έσπασε ο κεντρικός αγωγός επί της Λαμπετίου (θέση Μαρμαρένια βρύση).

    Πρόκειται για τον κεντρικό αγωγό που υδροδοτεί όλη την πόλη. Από νωρίς το πρωί συνεργεία της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται στο σημείο για να επιδιορθώσουν τη βλάβη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της προέδρου της ΔΕΥΑΠ Ρούλας Αλικάκη-Τζανέτου, η υδροδότηση της πόλης αναμένεται να αποκατασταθεί το μεσημέρι. «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί έσπασε ο κεντρικός αγωγός που δίνει νερό σε όλη την πόλη.

    Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση. Βρήκαμε το σημείο της βλάβης, που ήταν στα τέσσερα μέτρα βάθος και πιστεύουμε ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα δοθεί νερό στην πόλη. Ζητούμε συγνώμη από τους πολίτες του Πύργου για την ταλαιπωρία, και την κατανόηση τους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης» δήλωσε στο ilialive.gr η κ. Τζανέτου.

    * φωτογραφία αρχείου

  • ΔΕΥΑΠ: Στην τελική ευθεία έργα 7 εκ. ευρώ
    ΔΕΥΑΠ: Στην τελική ευθεία έργα 7 εκ. ευρώ

    Χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ και το «Αντώνης Τρίτσης»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα δύο μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΠ, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ. Πρόκειται για την «Αντικατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πύργου μέσα από το έργο «Επέκταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και Ψηφιακών υδρομετρητών στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και η «Ενεργειακή αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πύργου με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

    Για τα δύο αυτά μεγάλα έργα, οι εργασίες των οποίων θα ξεκινήσουν σύντομα, είχε αναφερθεί και κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη λογοδοσία των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου. Μάλιστα τόνισε ότι τα έργα αυτά μπορεί να είναι εξ’ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενα από προγράμματα, ωστόσο η ΔΕΥΑΠ έχει την υποχρέωση, να αποπληρώσει το ΦΠΑ.

    Έξυπνοι υδρομετρητές σε όλο το Δήμο

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης των ψηφιακών μετρητών σε δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πύργου. Ήδη έχει γίνει η προμήθεια των πρώτων ψηφιακών μηχανημάτων παρακολούθησης κατανάλωσης που θα τοποθετηθούν τόσο στις δεξαμενές όπου θα ελέγχεται η υδροληψία όσο και στους παρόχους -με τα «έξυπνο», ψηφιακά ρολόγια- για να καταγράφεται χωρίς λάθη η κατανάλωση. Η λειτουργία των ψηφιακών υδρομετρητών θα περιορίσει κατά πολύ τόσο τις απώλειες του νερού, τις “κρυφές” βλάβες, αλλά και τις ποσότητες που σήμερα χάνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη προηγηθεί ανάλογο έργο αντικατάστασης των υδρομετρητών στο Επιτάλιο, τη Βαρβάσαινα, το Καράτουλα, το Βούναργο και το Κατάκολο.

    Ενεργειακή αυτονομία στον βιολογικό

    Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πύργου με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» που ουσιαστικά βάζει τη ΔΕΥΑ Πύργου σε τροχιά ενεργειακής αναβάθμισης. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος τουλάχιστον 499 kWp καθώς και η συντήρηση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 499 kWp.
    Παράλληλα, περιλαμβάνεται και εξοπλισμός ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Πύργου, καθώς και η αντικατάσταση ενεργοβόρων βασικών καταναλωτών, αλλά και η προμήθεια και εγκατάσταση συνολικού συστήματος ενεργειακής βελτιστοποίησης της λειτουργίας τους.

    Συνολικά, το έργο αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, παρεμβάσεις σε υφιστάμενο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και σύστημα βελτιστοποίησης ενεργειακής κατανάλωσης. Σκοπός της ΔΕΥΑΠ είναι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πύργου και η αποδοτικότερη λειτουργία της.

    Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη ΔΕΥΑΠ, το οποίο θα μειώσει τουλάχιστον κατά 200.000 ευρώ τα ενεργειακό κόστος στο βιολογικό. Με το έργο αυτό προβλέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε ιδιόκτητο οικόπεδο της επιχείρησης πλησίον του βιολογικού και ο εκσυγχρονισμός του ήδη υπάρχοντας εξοπλισμού.

  • Ο Λάκης Αθανασόπουλος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου
    Ο Λάκης Αθανασόπουλος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου

    Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πύργου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάκης Αθανασόπουλος ορίστηκε Αντιπρόεδρος της επιχείρησης, κατά την 1η τακτική συνεδρίασή του.

    Η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του διευθυντή της επιχείρησης Νικόλαου Καλαμπρέζου, πρότεινε τον κ. Αθανασόπουλο ως υποψήφιο αντιπρόεδρο και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα ζήτησε την ψηφοφορία των μελών, η οποία ήταν μυστική και ομόφωνη.

  • Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου: "Μεγάλη ικανοποίηση και δικαίωση η επιστροφή μου στη ΔΕΥΑΠ"
    Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου:

    Συνέντευξη με την Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πύργου

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    To 2019 κατέβηκε ως υποψήφια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κι εκλέχθηκε ανάμεσα στους πρώτους σε σταυρούς Δημοτικούς Συμβούλους. Ανέλαβε την προεδρία της ΔΕΥΑ Πύργου, έναν τομέα με πολλές απαιτήσεις και πολλή δουλειά. Υπεύθυνη, δυναμική, εξυπηρετική, στοιχεία του χαρακτήρα της που έρχονταν από την ενασχόλησή της για χρόνια σε μια μεγάλη οικογενειακή επιχείρηση στην οποία είχε κυρίαρχο ρόλο.

    Η Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου μετέφερε την εμπειρία της αυτή σε μια επιχείρηση όπως η ΔΕΥΑΠ και δούλεψε με σοβαρότητα, επιμονή και υπομονή καθώς έπρεπε να ανταποκριθεί σε πολλές προκλήσεις. Στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης στην αντιμετώπιση προβλημάτων, στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών και στην συνεργασία με τους εργαζόμενους. Και κυρίως στον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω νέων χρηματοδοτήσεων και έργων. Η εμπιστοσύνη των δημοτών αντικατοπτρίζεται στις ψήφους που συγκέντρωσε στις εκλογές του 2023, στις πρώτες θέσεις και πάλι των Δημοτικών Συμβούλων και στην επιλογή της νέας Δημοτικής Αρχής να είναι εκ νέου Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ.

    Φειδωλή με το παρελθόν, θέλει να μιλά περισσότερο για το παρόν και να σχεδιάζει το μέλλον, γιατί όπως λέει η ίδια «τα καλύτερα είναι μπροστά μας» και βασικό της μέλημα, πώς θα γίνει καλύτερος ο τόπος που ζούμε. Γι’ αυτό και είναι παρούσα στην δημόσια ζωή. Και στην περίπτωσή της η ρήση της Μάργκαρετ Θάτσερ της ταιριάζει απόλυτα: «Στην πολιτική, αν θέλεις να ειπωθεί κάτι, ρώτα έναν άντρα. Αν θέλεις να γίνει κάτι, ρώτα μια γυναίκα»...

    Tzanetou 11

    Μετά από μικρό διάλλειμα επιστροφή στα παλιά λημέρια. Ξανά στο τιμόνι της ΔΕΥΑΠ με άλλη Δημοτική Αρχή. Ποια συναισθήματα «γεννά» η επιστροφή σας;

    Πραγματικά αυτή η εξέλιξη μου δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Η ΔΕΥΑΠ είναι ο οργανισμός που διαχειριζόμουν και αποτελούσα μέρος της τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η επανατοποθέτησή μου εκεί μου δημιουργεί αφενός μεν χαρά αφετέρου μεγάλη ευθύνη. Σαφώς βοηθά πολύ το γεγονός ότι τώρα έχω την σχετική εμπειρία και ευελπιστώ και στοχεύω να επιτύχω πολλά περισσότερα προς όφελος των πολιτών.
    Εν κατακλείδι νιώθω ότι οι προσπάθειες μου δικαιωθήκαν και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

    Έχετε δηλώσει πως οι μεγάλες επιτυχίες έρχονται μέσα από πολύ καλές συνεργασίες. Μολονότι ότι η πρώτη συνεργασία με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή πέρασε αρκετές δυσκολίες με το γνωστό αποτέλεσμα, ποια στοιχεία σας κάνουν αισιόδοξη για την τωρινή;

    Είναι βασική αρχή ότι οι άνθρωποι ενωμένοι καταφέρνουν πολλά. Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι κατά κάποιον τρόπο συνδετικοί κρίκοι ή γρανάζια που αν σπάσει ένα δεν λειτούργει το «όλον». Η ορθή επικοινωνία η κατανόηση των προβλημάτων με την κοινή λογική είναι η συνταγή που οδηγεί στην επιτυχία κατά τη γνώμη μου και πραγματικά πιστεύω πως έχουμε αυτή τη συνταγή με τον κ. Καννή αλλά και με όλους τους συνεργάτες. Και θα είναι επιτυχημένη!

    Το 2019 πήρατε το βάπτισμα του πυρός στην τοπική αυτοδιοίκηση με πολύ ενθουσιασμό αλλά και ρομαντισμό. Έχουν διατηρηθεί αυτά τα στοιχεία ή η εμπειρία των προηγούμενων ετών σας έχει κάνει πιο επιφυλακτική;

    Η αλήθεια είναι ότι το καινούργιο ο άνθρωπος το αντιμετωπίζει με ενθουσιασμό περισσότερο, παρά με φόβο. Γνωρίζοντας όμως πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, η αντιμετώπιση τους γίνεται σε πιο προσγειωμένη και ρεαλιστική βάση. Αυτό που έχω κατά νου είναι να αποκτώ τη γνώση σε κάθε θέμα, να αξιολογώ όλες τις παραμέτρους και έπειτα να αποφασίζω. Έτσι δεν μπορώ να πω ότι είμαι επιφυλακτική με την έννοια της καχυποψίας αλλά κυρίως να πράττω όσο πιο σωστά γίνεται.

    Tzanetou 8

    Παρότι είχατε ανακοινώσει την υποψηφιότητα σας με τον κ.Καννη παραμένατε στην θέση για την όποια σας είχε προτείνει ο κ.Αντωνακοπουλος. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε «άκομψη» αυτή η στάση. Γιατί δεν παραιτηθήκατε νωρίτερα;

    Την δεδομένη χρονική στιγμή υπήρχαν επείγουσες διαδικασίες για την πορεία των έργων. Οι προθεσμίες ήταν ασφυκτικές και έπρεπε να περαιωθούν το συντομότερο δυνατό για να μην υπάρχουν νομικές και ποινικές ευθύνες. Δυστυχώς η αλήθεια αυτή διαστρεβλώθηκε με κατάπτυστο τρόπο τότε, αλλά τώρα ο καθένας πιστεύω ότι αντιλήφθηκε ακριβώς τι συνέβη.

    Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια καταφέρατε μια σειρά σημαντικών έργων στη ΔΕΥΑΠ, που είχαν παρουσιαστεί εκτενώς. Ποιοι οι νέοι σας στόχοι σήμερα;

    Είμαι πραγματικά υπερήφανη για πολλά πράγματα και μια σειρά πολύ αξιόλογων έργων που είχαμε καταφέρει με όλους τους συνεργάτες μου στη ΔΕΥΑΠ. Το σημαντικότερο όλων ήταν η βελτιστοποίηση και ο εκσυγχρονισμός της ύδρευσης με ψηφιακά ρολόγια στον δήμο και τις τοπικές κοινότητες. Επόμενό μας βήμα είναι η ενεργειακή αναβάθμιση της ΔΕΥΑΠ με φωτοβολταϊκά και ο εκσυγχρονισμός της αποχέτευσης.

    Tzanetou 13

    Συμφώνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρεί σε κατάργηση των κατά τόπους ΔΕΥΑ με την δημιουργία μεγαλυτέρων επιχειρήσεων που θα καλύπτουν ευρύτερες περιοχές. Πως πιστεύετε ότι μπορεί να λειτουργήσει όλο αυτό σε επίπεδο δήμου και νομού;

    Έχουμε ενημερωθεί για τις κινήσεις αυτές και αναμένουμε λεπτομέρειες για το πλαίσιο στο οποίο θα πραγματωθούν. Σε πρώτη φάση πάντως δημιουργούνται εύλογες απορίες για την πρακτικότητα κυρίως του θέματος. Πχ πώς ένα κεντρικό γραφείο στην περιφέρεια θα επιλύει προβλήματα στους νομούς χωρίς να υπάρχει σαφής απεικόνιση της γεωτοποθεσίας και πλήρης επίγνωση της κάθε αντιξοότητας από τους ιθύνοντες; Έχει αναφερθεί ότι οι βιωσιμότητα των οργανισμών και η οικονομική δυσπραγία θα αποτελέσει το αίτιο προσάρτησης των κατά τόπους ΔΕΥΑ στους δήμους και κατ΄ επέκταση στις εκάστοτε περιφέρειες. Αυτό θα ισχύσει καθολικά; Οι οργανισμοί που δεν είναι χρεωμένοι όπως η ΔΕΥΑ πύργου θα έχουν την ιδία αντιμετώπιση; Είναι ένα γεγονός που πρέπει να συζητηθεί με ειλικρίνεια και σεβασμό στους πολίτες. Ίδωμεν!

    Πιστεύετε ότι η πολιτική που ακολουθείται για την διαχείριση των υδατίνων πόρων μπορεί να φέρει τις κοινωνίες προ δυσαρεστών εκπλήξεων;

    Διανύουμε μια περίοδο αλλαγών σε όλα τα επίπεδα. Η διαχείριση των υδατίνων πόρων άπτεται του γενικότερου κλίματος της παγκοσμιοποίησης. Γίνεται μεγάλος ντόρος και στην Ευρώπη για την ιδιωτικοποίηση του νερού που βρίσκει αντιστάσεις και διαφωνούντες. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η εκμετάλλευση του από πολυεθνικές ή συγκεκριμένες επιχειρήσεις κρατών ίσως έχει αρνητική επίδραση σε όλο τον κόσμο. Όποτε ναι, μάλλον θα επιφέρει δυσάρεστες εξελίξεις στο μέλλον.

  • Πύργος: Κλείνουν τμήματα της Μανωλοπούλου της Πατρών και της Γερμανού λόγω εργασιών ΔΕΥΑΠ και ΔΕΔΔΗΕ
    Πύργος: Κλείνουν τμήματα της Μανωλοπούλου της Πατρών και της Γερμανού λόγω εργασιών ΔΕΥΑΠ και ΔΕΔΔΗΕ

    Κλειστά θα παραμείνουν τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/1/2024 κεντρικοί δρόμοι του Πύργου λόγω εκτέλεσης εργασιών της ΔΕΥΑΠ και της ΔΕΔΔΗΕ, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή, για την διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

    Συγκεκριμένα, τις ώρες 08.00 έως 15.00, η οδός Μανωλοπούλου θα παραμείνει κλειστή για την πραγματοποίηση εργασιών(λόγω διαρροής του αγωγού ύδρευσης) από την οδό Κοκκίνου έως την οδό Πατρών. Τα οχήματα που θα κινούνται επί της οδού Μπιζανιου δεν θα εισέρχονται δεξιά επί της οδού Μανωλοπούλου και θα έχουν φορά κίνησης προς οδό Τ. Πετροπούλου.

    Επίσης κλειστό θα παραμείνει τις ίδιες ώρες και τμήμα της οδού Μ. Αντωνίου (Πατρών) στο ρεύμα ανόδου προς οδό Ερμού, από την οδό Τάκη Πετροπούλου έως την οδό Καστόρχη.

    Τις ώρες 08.00 έως 11.00 θα κλείσει η οδός Γερμανού από την οδό Καπετάν Γιώργη έως την οδό Ερμού λόγω εργασιών συντήρησης υποσταθμού Υ.Τ/Μ.Τ. Τα οχήματα που θα κινούνται επί της οδού Αιόλου θα εισέρχονται στην οδό Μπότσαρη και όχι αριστερά επί της οδού Γερμανού

    Επίσης οι οδηγοί να γνωρίζουν ότι την Δευτέρα 29/1/2024 θα μείνει κλειστή η συνδετήριος οδός μεταξύ της Ε.Ο. Ολυμπίων –Πύργου & της Ε.Ο Πύργου-Κυπαρισσίας, λόγω εργασιών του ΓΟΕΒ και ώρες 09.00 έως 12.00.

  • Φάμελλος: «Να σταματήσουμε το κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης ύδρευσης, αποχέτευσης και ΔΕΥΑ»
    Φάμελλος: «Να σταματήσουμε το κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης ύδρευσης, αποχέτευσης και ΔΕΥΑ»

    «Το κυβερνητικό σχέδιο αμφισβητεί την πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο αγαθό του νερού» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

    Την κάθετη αντίθεση και εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο σχέδιο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνενώσει τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και στο τέλος να ιδιωτικοποιήσει τη λειτουργία τους μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνάντηση που πραγματοποίησε, την Τετάρτη (06/12), με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ).

    Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε: «Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των υπηρεσιών ύδρευσης αποχέτευσης και στην ιδιωτικοποίησή τους. Δεν θα είναι πλέον το κριτήριο η εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών και της ανάπτυξης, αλλά τα κέρδη των παρόχων των υπηρεσιών ύδρευσης. Το κυβερνητικό σχέδιο αμφισβητεί αφενός τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως αμφισβητεί την πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο αγαθό του νερού, αλλά και την περιουσία των Δήμων. Είναι ένα προσχεδιασμένο χτύπημα σε πολλαπλά επίπεδα».

    Ακόμα, ο ίδιος υποστήριξε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης, κατά την πρώτη τετραετία, περιελάμβανε τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής για τη διαχείριση του νερού (ΡΑΑΕΥ) μέσω της επέκταση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και τώρα προχωράει στην κατεδάφιση των ΔΕΥΑ.

    Ο Σωκράτης Φάμελλος είπε: «Η κυβέρνηση επέλεξε, πρώτα απ' όλα, να χρεοκοπήσει τις ΔΕΥΑ με το υπέρογκο ενεργειακό κόστος και τώρα, με πρόφαση τα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει ρευστότητας των ΔΕΥΑ αλλά και τιμολογίων ύδρευσης, έρχεται να ολοκληρώσει το τελικό σχέδιο που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία περιφερειακών ΔΕΥΑ, την απώλεια των διοικήσεων από τους Δήμους και στη συνέχεια την είσοδο ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ στη διαχείριση της ύδρευσης και της αποχέτευσης».

    Στη συνέχεια, ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στηρίζει και τους εργαζόμενους, τον θεσμό των ΔΕΥΑ και την πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό του νερού και τοποθετήθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας κοινωνικής συμμαχίας σε αυτήν την κατεύθυνση, λέγοντας το εξής: «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να ανατρέψουμε το σχέδιο Σκυλακάκη - Μητσοτάκη, αλλά όλοι σήμερα εδώ θα συμπράξουμε για να μην υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο. Αυτό που έχει προτεραιότητα είναι να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες και να πάρουν θέση τα δημοτικά συμβούλια και είναι αναγκαίο να αναδειχθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης και των βουλευτών της Ν.Δ.».

    Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στη συνάντηση συμμετείχαν, ακόμα, οι τομεάρχες Εσωτερικών, Γιώτα Πούλου, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Μίλτος Ζαμπάρας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Τέλος, από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ παρευρέθησαν ο πρόεδρος Παύλος Δραγκόλας, ο αντιπρόεδρος, Αχιλλέας Μητράκος, το μέλος του Δ.Σ. Χρήστος Γκουρομπίνος και ο νομικός σύμβουλος Σπύρος Μπαλατσούκας.



    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο