Quiche Lorraine η παραδοσιακή!

Το κλειδί για την τέλεια quiche Lorraine είναι η απλότητα, υποστηρίζουν οι Γάλλοι.
 
Από τις συνταγές που λατρεύουν και βρίσκεις σε πάρα πολλές εκδοχές μια και ...σχεδόν κάθε οικογένεια έχει τη δική της παραδοσιακή συνταγή!
 
Σερβίρεται χλιαρή (όχι ότι δεν τρώγεται κρύα... μια χαρά είναι και πάλι) και απαιτεί υλικά καλής ποιότητας μια και είναι ένας από τους θησαυρούς της Γαλλικής κουζίνας.
Η απλότητά της, σχεδόν προκλητική, την κάνει να φαντάζει ...ελαφριά παρά την ολόπαχη κρέμα γάλακτος που της ταιριάζει κι ας μείνει στην άκρη η δίαιτα μπροστά σ' αυτήν την απόλαυση.
 
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την παράδοση χρειαζόμαστε μόνον κρέμα, αυγά και μπέικον (οπωσδήποτε όχι καπνιστό) χωρίς βέβαια να ξεχνάμε την τριφτή, βουτυρένια ζύμη που λιώνει απολαυστικά στο στόμα και την μόνη "εκτροπή" που μας επιτρέπεται... την απαλή μουστάρδα... έτσι για να έχει μια πικάντικη νότα εκτός από κείνη την αρωματική του μοσχοκάρυδου.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής