Αυγοφέτες με τσουρέκι (brioche French toast)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Η ξενική ονομασία αυτού του πιάτου, είναι αλήθεια πως είναι ευφάνταστη και μεγαλοπρεπής . Φανερώνει νοστιμιά και άρωμα βουτύρου, παραπέμπει στη γαλλική κουζίνα, υπόσχεται αφράτο αλλά και ροδοψημένο παχουλό ψωμάκι και αυτομάτως το ονειρεύεται ο καθένας με σιρόπι καραμέλας ή κάτι παρόμοιο να ρέει νωχελικά προς τα κάτω…Ωστόσο οι αγαπημένες σε όλους μας αυγοφέτες οι οποίες έχουν σαν πρώτη ύλη το τσουρέκι κι όχι ένα απλό ψωμί νομίζω πως μπορούν να σταθούν άνετα στα πιο καλοστρωμένα πρωινά τραπέζια. Γι’ αυτό σου  προτείνω να φυλάς λίγες φέτες τσουρεκιού στην κατάψυξη, έτοιμες για κάθε χρήση…

Υλικά:

6 φέτες τσουρεκιού (πάχους 1,5 εκ.)

2 αυγά

100 γρ. Γάλα

1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας

Λίγο βούτυρο για το τηγάνι

Για το σερβίρισμα:

Λίγο ακόμα βούτυρο

Φρούτα, νιφάδες καρύδας, ξηρούς καρπούς

Άχνη, κανέλα, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

aygofetes tsoyreki3aygofetes tsoyreki4aygofetes tsoyreki5aygofetes tsoyreki6aygofetes tsoyreki7aygofetes tsoyreki10aygofetes tsoyreki11

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, στο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε με το σύρμα. Βυθίζουμε μέσα στο μίγμα αυτό τις φέτες τσουρεκιού ώστε να νωτίσουν καλά και τις γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά. Παράλληλα βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλοίφουμε με λίγο βούτυρο. Όταν ζεσταθεί καλά, τοποθετούμε μία-μία τις φέτες αφού φροντίσουμε να έχουν στραγγίσει από τα περιττά υγρά. Περιμένουμε λίγα λεπτά κι αφού ροδίσουν από τη μία πλευρά τις γυρίζουμε με προσοχή κι από την άλλη. Όταν ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές, τις τοποθετούμε σε πιάτο και έτσι όπως είναι καυτές τοποθετούμε πάνω στην καθεμία ένα μικρό κυβάκι βούτυρο . Προσθέτουμε τα συνοδευτικά της προτίμησής μας και σερβίρουμε αμέσως!

Καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής