Ζυμαρικά με φιλετάκια κοτόπουλου και πλευρώτους

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Όταν φτιάχνουμε ένα πιάτο με ζυμαρικά , κοτόπουλο και μανιτάρια πάει ο νους μας απ' ευθείας στην κρέμα γάλακτος την οποία βέβαια όλοι προτιμάμε και μας αρέσει πολύ ειδικά αφού έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε κάποια με μειωμένα λιπαρά. Μπορεί όμως να στηθεί ένα πεντανόστιμο πιάτο με αυτά τα υλικά , χωρίς την κρέμα γάλακτος τόσο απλό αλλά και απολαυστικό . Τη διαφορά κάνουν τα μανιτάρια πλευρώτους με την τόσο ιδιαίτερη γεύση τους αλλά και η "χρωματική" παρέμβαση με τα τοματίνια και τη φρέσκια ρόκα…. Δείτε το :

Υλικά :

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές
500 γρ. πλευρώτους κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
6-8 τοματίνια κομμένα στα δύο
1 χούφτα φρέσκια ρόκα
10 κ.σ. λάδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή αποξηραμένο για πιο ήπια γεύση
1 ποτήρι κρασί ροζέ
100 ml. από το ζουμί που βράσαμε τα ζυμαρικά
Αλάτι , πιπέρι και πάπρικα γλυκιά
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

spaggeti kotopoulo2spaggeti kotopoulo3spaggeti kotopoulo4spaggeti kotopoulo5spaggeti kotopoulo6spaggeti kotopoulo7

Εκτέλεση :

Ζεσταίνουμε ένα  βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση και όταν κάψει ρίχνουμε  τις μπουκιές κοτόπουλου μαζί με τα πλευρώτους σκέτα (χωρίς λάδι σα να τα ψήναμε στην πλάκα) για να ροδίσουν . Τα πιέζουμε με μια σπάτουλα και τα γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Όταν ετοιμαστούν , χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το λάδι και το σκόρδο . Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά που έχουν βγάλει στο μεταξύ τα υλικά μας . Τότε σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια . Προς το τέλος ρίχνουμε το υγρό τους (100 ml) στο τηγάνι με το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα τοματίνια και τη ρόκα . Ρίχνουμε και μπόλικη πάπρικα και περιμένουμε να πάρει μια-δυο βράσεις το πολύ , ίσα για να "δέσει" η σάλτσα…. Σουρώνουμε τότε  τα μακαρόνια μας και τα ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. Αν έχουμε βράσει  μικρά ζυμαρικά (κοχυλάκι , φαρφάλες , πένες κλπ )  μπορούμε να τα ενώσουμε με το κοτόπουλο , να τα ανακατέψουμε και να τα σερβίρουμε όλα μαζί . Αν έχουμε σπαγγέτι , τα βάζουμε στο πιάτο κι από πάνω προσθέτουμε το κοτόπουλο…. Συμπληρώνουμε με μπόλικη παρμεζάνα και φρέσκο πιπεράκι!!!

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής