Soccas (Ρεβυθόπιτες) με φιλέτο ψαριού και σαλάτα

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! 

Κάτι ανάμεσα σε κρέπα, τηγανίτα και τηγανόπιτα η socca, το σύμβολο της κουζίνας της Νίκαιας με καταγωγή Ιταλική, είναι φτιαγμένη με ρεβυθάλευρο αποτελεί ένα νοστιμότατο street food που ταιριάζει καταπληκτικά με μια κρύα μπύρα ή ένα ποτήρι ροζέ κρασί.

Την βρίσκουμε συχνά στα στενοσόκακα της παλιάς Νίκαιας όπου, παραδοσιακά, την ψήνουν επάνω σε χάλκινη, στρογγυλή πλάκα σε ξυλόφουρνο.

Η συγκεκριμένη πίτα αποτελούσε, σύμφωνα με την ιστορία της, το φαγητό των φτωχών ψαράδων πριν βγούν στη θάλασσα (αν και σήμερα η τιμή της είναι μάλλον "τουριστική" παρά χαμηλή!).

Πίτα εκπληκτική με ρεβυθάλευρο κι εκείνη την ιδιαίτερη γεύση του που κινείται στα όρια του καπνιστού.

Μην έχοντας ταξιδέψει στη Νίκαια, την πίτα αυτή την εντόπισα για πρώτη φορά σε κάποιο γαλλικό μυθιστόρημα που διάβαζα πριν λίγες μέρες.

Κι επειδή πέρα απ' όλα τα υπόλοιπα... ο νους και η ψυχή μιας food blogger ποτέ δεν σταματά να ψάχνει, να μαθαίνει, να φτιάχνει και να δοκιμάζει η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη! 

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής