Αρωματικό κατσικάκι στη γάστρα

Μεγάλη Εβδομάδα, η Εβδομάδα των Παθών και το Πάσχα είναι, πια, προ των Πυλών... μιαν ανάσα!

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια γιορτή καθαρά οικογενειακή, μια γιορτή που μαζεύει γύρω από το Πασχαλινό τραπέζι (με ή χωρίς οβελία) την ευρύτερη οικογένεια, τους αγαπημένους, τους φίλους.

Το τραπέζι στρώνεται, εμείς συναντιόμαστε, τσουγκρίζουμε αυγά, η σούβλα γυρίζει, ο οβελίας ψήνεται και η συζήτηση ανάβει και καταλήγει σε αστεία, γέλια, χαρά... εξάλλου είναι γιορτή χαράς, Ανάσταση Κυρίου!

Έφτασε ακόμα ένα Πάσχα λοιπόν!

Ένα Πάσχα που το περιμένουμε με λαχτάρα αν και τα τελευταία χρόνια κάθε Πάσχα είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο.

Ωστόσο, με την καρδιά γεμάτη αγάπη, το νου γεμάτο οικογενειακές εικόνες κι αναμνήσεις ας γιορτάσουμε και φέτος με την ελπίδα ότι η Ανάσταση του Θεανθρώπου θα φέρει κάποια στιγμή και την Ανάσταση της χώρας μας και μαζί της και τη δική μας.

Τα πιάτα της μέρας είναι πλούσια, πολυποίκιλα, γεμάτα νοστιμιά!

Μεζέδες, πίτες, κόκκινα και πολύχρωμα αυγά, κατσικάκι ή αρνάκι ψητό στη σούβλα, στα κάρβουνα, στη γάστρα αλλά παντού ο αέρας γεμάτος ευωδιαστή κνίσα.

Εσείς αποφασίσατε λοιπόν;

Κατσικάκι ή αρνάκι γι αυτή την Λαμπρή;

Κάθε ένα έχει τους οπαδούς του. 

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής