Κουνεφέ καταϊφι

Καλή σας μέρα! Τί κάνετε; Είστε καλά;

Τί λέτε;; Πάμε ένα ταξιδάκι σήμερα;;

Εξ άλλου, όσο κι αν ο καιρός το κρατά καλά κρυμμένο μέσα στη μουντάδα και την καταχνιά ...το καλοκαιράκι πλησιάζει, οπότε και τα ταξιδάκια είναι ευπρόσδεκτα!

Σήμερα θα ταξιδέψουμε κάπου μακριά ...στα βάθη της Ανατολής σ' ένα κατά τα άλλα συνηθισμένο σπίτι με εσωτερική αυλή με μπλε και άσπρο πλακόστρωτο. 

Γύρω γύρω πλήθος καταπράσινων φυτών, άλλα χαμηλά και άλλα να σκαρφαλώνουν σκανταλιάρικα στους γύρω τοίχους κουβαλώντας πολύχρωμα λουλουδάκια που διακόπτουν το συνεχόμενο πράσινο των φύλλων.

Στη μέση ένα μικρό συντριβάνι στέλνει ψηλά τα νερά του πότε πότε κι απέναντι σ' έναν χτιστό καναπέ στρωμένο με βαθυκόκκινα μαλακά μαξιλάρια κάθονται τρεις γυναίκες.

Κρατούν στα χέρια τους από ένα πιάτο γεμάτο με ένα ελαφρώς παχύρρευστο σιρόπι!

Στην μέση του πιάτου, νωχελικά ξαπλωμένο ένα κομμάτι καταϊφι που χωρίζεται στα δύο από ένα κομμάτι κάτασπρο ...τυρί.

Οι γυναίκες συζητούν ενώ οι μπουκιές βαδίζουν προς το στόμα η μια μετά την άλλη.

Αναστεναγμοί απόλαυσης ακούγονται και στο πρόσωπό τους ζωγράφιζεται ένα είδος ...ευτυχίας αμέσως μόλις το πηρούνι κάνει την εμφάνισή του, άδειο πια, στο δρόμο για το πιάτο. 

Κι αυτό επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, μέχρι που το πιάτο μένει μόνο του και στερημένο από τον πολύτιμο γλυκό θησαυρό του.

Απομεινάρια; Ούτε ίχνος!!

Το κιουνεφέ καταϊφι, αυτό το ετερόκλητο υπέροχο γλυκό  ταξίδεψε στον χώρο και τον χρόνο κι από την Τουρκία έφτασε στην Ελλάδα!

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής