Κροκέτες πατάτας με τυριά και αμύγδαλα, χωρίς πανάρισμα

Αγαπημένες μιας άλλης, παλιότερης εποχής οι πατατοκροκέτες στόλιζαν επίσημα, φιλικά ή οικογενειακά τραπέζια είτε σαν χρυσόξανθα μεζεδάκια είτε σαν συνοδευτικά κρέατος ακόμα και ψαριού.
 
Τραγανές απ' έξω και αφράτες από μέσα, αλλά πάντα παναρισμένες.
 
Στο δικό μας σπιτικό η συνταγή ήταν του αγαπημένου Ν.Τσελεμεντέ και κάποιες φορές έμπαιναν στο παιχνίδι και παραλλαγές που αντάλλασσαν η μαμά, η γιαγιά, οι θείες και οι φίλες. Ως εκεί!
 

Τα χρόνια πέρασαν και οι πατατοκροκέτες έμειναν στην άκρη παραμελημένες (όπως και πολλές άλλες πεντανόστιμες λιχουδιές) γιατί η μόδα άλλαξε, οι γεύσεις εξελίχθηκαν, η εμφάνιση και οι γαστρονομικές καινοτομίες άλλα ζητούσαν.

Τί κρίμα, δεν τους άξιζε τέτοια τύχη!

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής