Ψωμί πολύκαρπο, ολικής άλεσης χωρίς ζύμωμα

Καλημέρα! Καθώς είμαστε στη μέση του φθινοπώρου και όσο οι μέρες μικραίνουν και η ατμόσφαιρα γίνεται πιο δροσερή τόσο τα ζυμώματα αρχίζουν να πυκνώνουν με τον φούρνο της κουζίνας να μην σκορπίζει πια ενοχλητική ζέστη.

Ανήκω σ' αυτούς που αγαπούν τη ζεστασιά του αναμμένου φούρνου στην κουζίνα, τα αρώματα που την κατακλύζουν και ειδικά όταν πρόκειται για μοσχοβολιά φρεσκοψημένου ψωμιού που δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη.

Ένα από τα πρώτα ζυμώματα αυτού του φθινοπώρου δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα ψωμί που, πριν λίγο καιρό η κομμώτρια και φίλη μου με ρώτησε αν έχω στο μπλογκ.
 
Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμόμουν καθόλου (εξάλλου, μέσα στα 12 χρόνια που γράφω και ανεβάζω συνταγές υπάρχουν αρκετές που δεν θυμάμαι ότι τις έχω φτιάξει)!
 
Όταν όμως διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ακολούθησα τον "μονόδρομο".
 
Το ψωμί αυτό το αγάπησα!
 
Γιατί είναι ένας υπέροχος συνδυασμός από αλεύρι ολικής άλεσης και αλεύρι πολύκαρπο έχοντας στην επιφάνεια νιφάδες βρώμης.
 
Γιατί η κόρα του είναι τραγανιστή και η ψίχα του αφράτη όσο δεν πάει άλλο.
 
Γιατί είναι υγιεινό και ταυτόχρονα πεντανόστιμο αλλά και γιατί είναι ένα ψωμί που δεν χρειάζεται παρά μόνον ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα και μετά δίπλωμα 4-5 φορές αλλά καθόλου ζύμωμα.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής