Τσίλι με κοτόπουλο

Η Μεξικάνικη κουζίνα είναι από τις κουζίνες που λατρεύω.
 
Γεμάτη έντονες γεύσεις, καυτερή αλλά όχι πάντα, είναι νομίζω μια κουζίνα (όπως όλες πιστεύω) που αποτυπώνει τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου λαού, την ιδιοσυγκρασία και το ταμπεραμέντο του!
 
Φυσικά, οι πιπερίτσες τσίλι υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου αλλά τα Μεξικάνικα πιάτα, εκτός του ότι τα περισσότερα περιέχουν κάποιας μορφής σάλτσα τσίλι, έχουν ένα χαρακτηριστικό... δεν περιέχουν ξίδι.
 
Οι πιπερίτσες τσίλι δεν πρωτοεμφανίστηκαν στο Μεξικό.
 
Και σήμερα ακόμα δεν υπάρχουν παρά σε ελάχιστα  σημεία, τουριστικού ενδιαφέροντος . 
 
Το γνωστό φαγητό Chili con carne ξεκίνησε από την Ισπανία τον 17ο αιώνα και μεταφέρθηκε από αποίκους στο Μεξικό!!
 
Εν πάσει περιπτώσει, παρά την προέλευσή του το διάσημο αυτό πιάτο δεν παύει να είναι νοστιμότατο. 
 
Προσωπικά δεν το βαριέμαι ποτέ, αν και το μαγειρεύω συχνά!
 
Αυτή τη φορά, βέβαια, έκανα την παραλλαγή του με κοτόπουλο αντί για κιμά, αλλά ...πιστέψτε με δεν έχασε καθόλου!
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com
 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo