Πρασόρυζο με σέλερυ, σαν ριζότο πράσου

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτό το πιάτο αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για μένα και την οικογένειά μου όταν το έφτιαξα για πρώτη φορά. Συνήθως έφτιαχνα το υπέροχο,  κλασικό πρασόρυζο με τη σάλτσα ντομάτας το οποίο μας αρέσει πάρα πολύ . Αλλά αυτή η εκδοχή του στην κυριολεξία μας ξετρέλανε. Πιο ανάλαφρο, πιο γλασερό, πιο νόστιμο τολμώ να πω θυμίζει πιο πολύ ριζότο λαχανικών με το άρωμα και τη γλύκα του πράσου να κυριαρχεί, πάρα ένα συνηθισμένο λαδερό φαγητό, όπως το σπανακόρυζο ή το λαχανόρυζο. Αν το συνοδέψουμε μάλιστα με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ή λίγο Κατίκι Δομοκού, το πιάτο μετατρέπεται σε μια υπέροχη, μεσημεριανή απόλαυση!

Δείτε το:

Υλικά:

4 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι  ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 πιπεριά ξανθή ή κέρατο ψιλοκομμένη
1 χούφτα σέλερυ ψιλοκομμένο
10 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. νοστιμιά λαχανικών
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ. τσ. ρύζι καρολίνα
2 1/2 φλ.τσ. νερό

Για το σερβίρισμα:

Γιαούρτι στραγγιστό ή Κατίκι Δομοκού
Λίγο χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

prasoryzo aspro2prasoryzo aspro3prasoryzo aspro4prasoryzo aspro5prasoryzo aspro6prasoryzo aspro7prasoryzo aspro8prasoryzo aspro9

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και ζεματίζουμε τα πράσα σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Αδειάζουμε στο σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε απλωτή κατσαρόλα και σωτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Μόλις γυαλίσουν και μοσχομυρίσουν προσθέτουμε και την πιπεριά. Τη γυροφέρνουμε κι αυτή λίγο στο λάδι μέχρι να μαραθεί. Τότε σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη νοστιμιά λαχανικών, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.Τότε δυναμώνουμε τη φωτιά , προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο. Προσθέτουμε και το νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που μέχρι να γίνει το ρύζι οπότε θα έχουν απορροφηθεί και τα υγρά. Το φαγητό είναι έτοιμο. Περιμένουμε λίγα λεπτά να “σταθεί” και σερβίρουμε  με μια κουταλιά γιαούρτι ή Κατίκι Δομοκού, λεμονάκι (προαιρετικά) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι επιπλέον.
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής