Μπακαλιάρος κρασάτος με πρασοσέλινα

25η Μαρτίου έρχεται... η παράδοση κυριαρχεί και ο μπακαλιάρος με ένα πλήθος παραλλαγές κάνει την εμφάνισή του.
 
Παστός ή υγράλατος, νωπός ή κατεψυγμένος, έτσι κι αλλιώς η παράδοση καλά κρατεί! 
 
Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τη μέρα αυτή στο τραπέζι υπήρχε μπακαλιάρος ή καλύτερα έκαναν παρέλαση δύο με τρία διαφορετικά πιάτα με μπακαλιάρο.
 
Μπακαλιάρος φρέσκος ή κατεψυγμένος στο φούρνο με πατάτες, σταφίδες και ντομάτα, μπακαλιάρος υγράλατος κροκέτες αλλά και τηγανιτός σε κομμάτια με σκορδαλιά, μπακαλιάρος με πράσα.
 
Το συγκεκριμένο πιάτο τίμησε ήδη εφέτος η αδερφούλα μου! 
 
Μπακαλιάρος σε ροδέλες μαγειρεμένος στη γάστρα μόνον με το κρασί!
 
Μια νοστιμιά απίστευτη ...πρέπει να το ομολογήσω ...κι ας μην προτιμώ τα... ψαροθαλασσινά, ας μην είμαι απ' αυτούς που θα διαλέξουν ψάρι ή θαλασσινό αν μπορούν να φάνε έστω και μια πατάτα βραστή ή ψωμί και τυρί (από τα καλύτερά μου!!!). -:))

Αν, λοιπόν, ανήκετε σ' αυτούς που αναζητούν μια νέα εκδοχή του μπακαλιάρου ...δοκιμάστε τη συγκεκριμένη ...θα σας εκπλήξει με τη νοστιμιά και την ευκολία της!!
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής