Πολύχρωμο ριζότο φούρνου με σταφίδες

Σήμερα, μια μέρα όπως όλες οι άλλες της κάθε εποχής ... ή μήπως της αντίστοιχης εποχής;

Μια μέρα που, ενώ εσύ δουλεύεις κι αγωνίζεσαι για τον ...επιούσιο, ο καιρός προσπαθεί να σε πείσει ότι έρχεται ή μάλλον ήρθε το φθινόπωρο ενώ εσύ προσπαθείς να τον πείσεις ότι, το ξέρεις καλά, έρχεται ή μάλλον ήρθε το καλοκαίρι! Νισάφι πια!!!
Έρχεται η άδεια!! Τέρμα οι βροχές... εντάξει υπάρχουν οι καλοκαιρινές μπόρες αλλά αναρωτιέσαι... βρε, μπας και μεταφέρθηκα χωρίς να το καταλάβω σε άλλο... γεωγραφικό πλάτος και μήκος και περνάω την εποχή των βροχών, των μουσώνων ή κάποιο αντίστοιχο φαινόμενο; Είπαμε, ελ Νίνιο, ελ Νίνια αλλά όχι κι έτσι!!! 
Οι βροχές αλλά και τα ποτάμια νερού στους δρόμους καλά κρατούν. Κάθε απόγευμα, τα σύννεφα για τα καλά εγκατεστημένα από πάνω μας και τα λαχανικά στους κήπους αρχίζουν και μετατρέπονται σε ...ρύζι από το πολύ νερό!!! Σε λίγο δεν θα έχεις λαχανόκηπο, ταλαίπωρε Έλληνα που ούτε ο καιρός σε βοηθάει (προφανώς δεν θέλουμε τους λαχανόκηπους πολύ γιατί το ...σύμπαν δεν μας συντρέχει στο να απολαύσουμε τα λαχανικά μας!!!), θα έχεις ορυζώνα... κάτι σαν τον Κινέζο!!! Ψάχνεις να βρεις ήλιο μα πού να τον βρεις;;; Με το σταγονόμετρο, μια ηλιοφάνεια ανάμεσα στις 2 και 2.30, μετά βροχή, πάλι λίγος ήλιος από τις 3 μέχρι τις 3.15 κι έπειτα ένας καταρράκτης... παρόμοιος με τον κατακλυσμό του Νώε!!! Μόνον η κιβωτός σου λείπει αλλά άσε καλύτερα κι αυτή άβολη είναι, θα πληρώσεις και φόρο πολυτελείας (λόγω μεγέθους) και πάει λέγοντας!! Κι εκεί που τα σκέφτεσαι όλα αυτά και τσατίζεσαι γιατί σιγά μην κάνεις μπάνιο τώρα σύντομα έτσι που πάει... ανοίγεις το ψυγείο για να πνίξεις τον πόνο σου σε λίγη σοκολάτα (τα μεγαλεία με τις τούρτες πέρασαν ανεπιστρεπτί... η κρίση γάρ!!) και βλέπεις μερικές πολύχρωμες πιπεριές και κάτι κολοκύθια και μελιτζάνες παραδίπλα που σου θυμίζουν ολίγον από ...Χαβάη... πολύχρωμη, ηλιόλουστη και βροχερή!!! 
 
Διαβάστε περισσότερα στο tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής