Αρωματικές, καλοκαιρινές κροκέτες λαχανικών με ντιπ γιαουρτιού

Καλημέρα!

Έχεις αλήθεια σκεφτείς τί είναι το φαγητό;;

Είναι τόσο πολλά αυτά που βρίσκονται κρυμμένα σε ένα πιάτο πέρα απ' αυτό που βλέπεις και γεύεσαι!

Είναι τα υλικά που κάθε ένα κρύβει τη δική του ιστορία και περιπέτεια παραγωγής μέχρι να φτάσει στον πάγκο της κουζίνας σου κι από κει στην κατσαρόλα ή τον φούρνο.

Είναι η ιστορία και οι εμπειρίες του παραγωγού καθώς και όλα όσα νιώθει όταν η σοδειά του φτάνει απ' άκρη σ' άκρη της χώρας ή όταν αυτή η σοδειά που κρύβει μέσα της προσπάθεια, ελπίδα, αγάπη και μόχθο αλλά και απογοήτευση πολλές φορές όταν αυτή η προσπάθεια καταστρέφεται από κάποια αιτία.

Αλλά είναι και... η νοικοκυρά, ο μάγειρας, ο chef που "κρύβονται" πίσω από το κάθε πιάτο που ...στρογγυλοκάθεται στο τραπέζι σου έχουν προσθέσει τα δικά τους "υλικά", συναισθήματα, σκέψεις, φροντίδα για την επιτυχία του.

Με άλλα λόγια κάθε πιάτο έχει μια μικρή ή μεγαλύτερη προσωπική ιστορία που το συνοδεύει, που ενισχύει τη γεύση του και της χαρίζει πλούτο και βάθος. 

Έτσι κι εγώ, μπροστά σε ένα ταξίδι που είναι πια πολύ κοντά και που δεν ξέρω ποιά θα είναι η εξέλιξή του αισθάνθηκα την ανάγκη να ...γυρίσω νοερά πίσω, στα χρόνια της ξενοιασιάς, εκεί όπου άλλος έφτιαχνε αυτές τις πλούσιες σε λαχανικά, τηγανιτές κολοκυθοκροκέτες (ή κολοκυθοκεφτέδες) για να με πείσει να δοκιμάσω όσα περισσότερα λαχανικά γινόταν βάζοντας μέσα και τυράκι για να με δελεάσει ακόμα περισσότερο! 

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής