Γλυκιά "πατσαβουρόπιτα"

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτή η πίτα δεν ξέρω γιατί λέγεται έτσι , εκείνο που ξέρω είναι ότι είναι υπέροχη! Μάλλον έχει να κάνει με τα φύλλα τα οποία τα τσαλακώνουμε σα να ήταν “πατσαβούρια”, όχι βέβαια γιατί βαριόμαστε ή είμαστε αδέξιοι στα χέρια αλλά επειδή θέλουμε να σχηματίσουμε πτυχές ανάμεσα στα φύλλα , για να τρυπώσει ανάμεσα το βουτυράκι , να τα ψήσει και να τα κάνει τραγανά και υπέροχα και στη συνέχεια να συμπληρώσουμε την “καλλιτεχνία” μας με ένα ζαχαρούχο γάλα , μπόλικη άχνη και κανέλα…τόσο απλά…Πρόκειται για ένα γλύκισμα που ετοιμάζεται πανεύκολα και γρήγορα και αρέσει σε όλους!

Δείτε το:

Υλικά:

1 πακέτο φύλλα Βυρηττού
150-200 γρ. βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 ποτήρια φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
Μπόλικη άχνη και κανέλα για το τέλος

glykia patsaboyropita2glykia patsaboyropita3glykia patsaboyropita4glykia patsaboyropita5glykia patsaboyropita6glykia patsaboyropita7glykia patsaboyropita8glykia patsaboyropita9glykia patsaboyropita10glykia patsaboyropita11glykia patsaboyropita12glykia patsaboyropita13

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25x35 , διπλώνουμε ένα-ένα τα φύλλα , τα κάνουμε “πλισέ” και  τα στοιβάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο . Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει (όχι να βράσει) σε ένα μπρίκι ή στα μικροκύματα και περιλούζουμε ομοιόμορφα τα φύλλα. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδίσουν . Όταν κοντεύουν να ψηθούν τα φύλλα , ρίχνουμε  το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπωλ , το διαλύουμε με το φρέσκο γάλα , προσθέτουμε τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο , και περιλούζουμε τα φύλλα με το μίγμα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο , πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα και όταν κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Σημ.: Τη συνταγή αυτή λίγο πολύ όλοι τη γνωρίζουμε με μικρές ή μεγάλες παραλλαγές . Ωστόσο την πρόταση του Παναγιώτη Αμαργιωτάκη και της φίλης Εύας Χωριάτη από την Κρήτη , τη θεωρώ πολύ άρτια και πετυχημένη, αυτήν έχω καθιερώσει κι εγώ και αυτή σας προτείνω…

Ευχαριστώ πολύ την Εύα για τη συγκεκριμένη συνταγή αλλά και για όλες τις υπόλοιπες συνταγές που μοιράζεται μαζί μας !

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής