Φλογέρες κολοκύθας με σπιτικό φύλλο κρούστας

Υπάρχει άλλη γλυκιά πίτα που να την λατρεύει τόσος κόσμος;
 
Προσωπικά, αμφιβάλλω με εξαίρεση τη μηλόπιτα.
 
Άκρως φθινοπωρινή η γλυκιά κολοκυθόπιτα που βλέπετε με φιστίκι Αιγίνης, σταφίδες, κανέλα και γαρίφαλο.
 
Από το χρώμα μέχρι το άρωμα και τη γεύση της, η κολοκυθόπιτα τούτη φωνάζει "φθινόπωρο". 
 
Ωστόσο, τούτη η γλυκιά κολοκυθόπιτα έχει κι ένα άλλο μυστικό που την κάνει ακόμα πιο νόστιμη και ιδιαίτερη, κι αυτό το "μυστικό" δεν είναι άλλο από το χειροποίητο φύλλο κρούστας που τυλίγει τρυφερά την πλούσια γέμιση.
 
Ένα φύλλο, που η ζύμη του έγινε με αλεύρι για τσουρέκι και απλό νεράκι.
 
Αλλά, το μυστικό για την ελαστική ζύμη που ανοίγει πανεύκολα σε ένα πολύ λεπτό φύλλο βρίσκεται στο λάδι (όποιο κι αν είναι αυτό) μέσα στο οποίο την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
 
Τότε είναι που η γλουτένη ενεργοποιείται και η ζύμη γίνεται ελαστική και ανοίγει εύκολα.
 
Κι αν προκύψει ξαφνικά κάτι και ξεχάσετε τη ζύμη για περισσότερη ώρα μέσα στο λάδι μην ανησυχήσετε καθόλου, καλό θα κάνει... κακό δεν θα κάνει.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής