Χοιρινή τηγανιά με πράσο και αποξηραμένα φρούτα

Η χοιρινή τηγανιά ανήκει στα ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
 
Η αυθεντική τηγανιά αποτελείται από χοιρινό λαιμό (συνήθως), περιέχει πάντα και λίγο λίπος και στην παραδοσιακή της ή πιο σύγχρονη μορφή με την προσθήκη διαφόρων υλικών είναι ένας θεσπέσιος μεζές για κρασί.
 
Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, η χοιρινή τηγανιά γίνεται  συνήθως με πράσο και κρασί.
 
Ωστόσο, η τηγανιά που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι λίγο διαφορετική.
 
Μια και διανύουμε την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς την εμπλούτισα λίγο προσθέτοντας πιπεριά Φλωρίνης, ξερά δαμάσκηνα και βερίκοκα και την έβρασα (για να μαλακώσει το κρέας) μέσα σε χυμό από πορτοκάλι, λεμόνι και μουστάρδα.
 
Νομίζω, ότι έγινε ένας ακόμα πιο υπέροχος μεζές!
 
Η νοστιμιά του χοιρινού με τη γλύκα των ξερών φρούτων και την ανεπαίσθητη γεύση της κόκκινης πιπεριάς την απογείωσαν με όλη τη σημασία της λέξης.
 
Κι εδώ που τα λέμε, μπορεί η τηγανιά να είναι ένας ιδανικός μεζές αλλά αν τη συνδυάσουμε με λίγο πουρέ ή πατάτες τηγανιτές γίνεται και ένα καταπληκτικό κυρίως πιάτο.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com
 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής