Πρασόπιτα με καρότο και φύλλο μαγιάς, ολικής άλεσης

Καλή σας μέρα! Τί κάνετε;
 
Ελπίζω να είστε καλά!
 
Τί σας έχω σήμερα;;
 
Μια λιχουδιά που είχα καιρό να φτιάξω!
 
Μια καταπληκτική πίτα που ξέρω ότι σε όλους μας αρέσει γιατί, πώς να το κάνουμε, οι πίτες είναι στο DNA μας!
 
Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν έχει τέτοια αδυναμία αλλά και ποικιλία στις πίτες όσο εμείς!
 
Όπου κι αν ταξιδέψουμε ...κάτι σαν πίτα θα βρούμε αλλά πίτα σαν τις ελληνικές ...είναι σίγουρο ότι δεν θα βρούμε πουθενά!
 
Θεωρώ, λοιπόν, ότι είμαστε τυχεροί που μάθαμε να φτιάχνουμε κάθε είδους πίτα αλλά κάθε είδους ζύμη για πίτα!
 
Για να σκεφτούμε λίγο... έχουμε χωριάτικο φύλλο με άσπρο αλεύρι, φύλλο πολύ λεπτό για μπουγάτσα ή στριφτόπιτα, φύλλο κανονικό σε πάχος για τις καθημερινές πίτες, φύλλο κουρού για μικρά πιτάκια και όχι μόνον... και πάει λέγοντας μια και ο κατάλογος τέλος δεν έχει!
 
Ζύμη αφράτη, τραγανή, τριφτή, λιγότερο ή περισσότερο κριτσανιστή ένα είναι σίγουρο... ότι δεν είναι μόνον η ζύμη...
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής