Καλαμαράκια μεθυσμένα και αρωματικά

Καλό μήνα! Το Πάσχα πέρασε! Η πρωτομαγιά πέρασε και τα περισσεύματα από το πασχαλινό τραπέζι τελείωσαν!

Η κρεατοφαγία των ημερών, προσωπικά, με κούρασε... ίσως γιατί τρώω, μεν, κρέας αλλά δεν είμαι και φανατική του είδους.

Πάντα όμως πίστευα και πιστεύω ότι όλα χρειάζονται κι όλα πρέπει να καταναλώνονται αλλά συνετά, με μέτρο.

Έτσι μετά από τις μέρες όπου κοκορέτσια και κατσικάκια, μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, στρογγυλοκάθησαν για τα καλά στο τραπέζι μας, είχα άμεση ανάγκη να αλλάξω λίγο διατροφή.

Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση ήταν να ανοίξω την κατάψυξη και να βγάλω μερικά καλαμαράκια κατεψυγμένα που υπήρχαν εκεί.

Ναι, στην κατάψυξή μου έχω πάντα διάφορα κατεψυγμένα γιατί πολλές φορές για μας που εργαζόμαστε είναι η ιδανική λύση από άποψη χρόνου.

Φυσικά, μου αρέσουν τα φρέσκα καλαμαράκια και τα "τσακίζω" σχετικά συχνά (αν και δεν ανήκω στην ομάδα εκείνων που τρώνε πολύ συχνά θαλασσινά ή ψάρια) αλλά δεν βολεύει πάντα η αγορά τους εν αντιθέσει με την σακούλα στην κατάψυξη που σε περιμένει υπομονετικά. 

Αυτή τη φορά, η αρχική ιδέα προήλθε από μια φίλη που κάνει ένα πιάτο παρόμοιο. 

Ωστόσο, έπρεπε το πιάτο να το φέρω "στα μέτρα μου" και στα δικά μου γευστικά δεδομένα που μου βάζουν όρια, ειδικά όταν πρόκειται για θαλασσινά.

Πρέπει να έχουν μπόλικα αρωματικά και λαχανικά για να μην φαίνεται ιδιαίτερα ότι είναι θαλασσινά!!

Ναι, αυτός είναι ο τρόπος για να φάω ψάρια και θαλασσινά.

Ο γέρος από το γνωστό "ο γέρος και η θάλασσα" του Χεμιγουαίη κι εγώ καμιά σχέση!! 

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής