Παγωτό βανίλια-μπισκότο

Έρχονται στιγμές που αναρωτιέμαι τί είναι αυτό που καθορίζει μια "καλή μέρα" αλλά και στιγμές που αναρωτιέμαι τί είναι αυτό που κάνει τη μέρα μας χάλια. Θα μπορούσα να αναφέρω πάρα πολλά και για το ένα και για το άλλο... ειδικά αυτή την εποχή!
 
Έχοντας κατά νου ότι προσπαθούμε να ζήσουμε ένα καλοκαίρι τόσο διαφορετικό από τα άλλα, ένα καλοκαίρι που η ανάγκη για χαλάρωση και ξενοιασιά συνυπάρχει με το άγχος για τα τεκταινόμενα και το μέλλον της χώρας που είναι δεμένο με το δικό μας, θα μιλήσω μονάχα για τα όσα μπορούν να κάνουν μια δική μου καλοκαιρινή μέρα ...όμορφη!
 
Ο ήλιος που με καλημερίζει το πρωί (άσχετα αν η ζέστη μας ενοχλεί), η έλλειψη του άγχους της καθημερινότητας (με όλα όσα συμβαίνουν, έμαθα να εκτιμώ μια καθημερινότητα κανονική), το γέλιο των ανιψιών μου και τα παιχνίδια μαζί τους, ένα μπάνιο στην καταγάλανη θάλασσα (έστω κι αν αυτό είναι στο οικογενειακό μας εξοχικό όπου οι δουλειές είναι πάντα παρούσες), μια βόλτα ή μια εκδρομούλα στη φύση για να γεμίσω αρώματα και χρώματα καλοκαιριού, μερικές φωτογραφίες που κρατούν το καλοκαίρι κοντά μου, μια υπέροχη σαλάτα λαχανικών και μια φρουτοσαλάτα αλλά κι ένα απλό πιάτο γεμάτο καρπούζι και πεπόνι, ένα χωνάκι παγωτό ή μια μερίδα λουκουμάδες που ξεχειλίζουν από σιρόπι (άσχετα αν μετά έχω τύψεις για τις θερμίδες) γεμίζουν τις μπαταρίες μου για να μπορέσω να ξεκινήσω αργότερα το φθινόπωρο και να ξεχειμωνιάσω με το νου γεμάτο μικρές στιγμές ευτυχίας!
 
Και μια που σ' αυτά που ανάμεσα σε όλα όσα μου φτιάχνουν τη διάθεση είναι και το παγωτό (απαραίτητο συμπλήρωμα της λέξης "καλοκαίρι") συνειδητοποίησα ότι με όλα όσα μου χαλούν τη διάθεση εγώ ...ξεχάστηκα και δεν έφτιαξα μέχρι τώρα ούτε ένα παγωτό!

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής