Νηστίσιμο κριθαρότο φούρνου

Καλή σας μέρα!
 
Ο Αύγουστος είναι ήδη μια πραγματικότητα και είμαστε πια μιαν αναπνοή από τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας!
 
Έχοντας, λοιπόν, κατά νου ότι πάρα πολλοί ανάμεσά μας νηστεύουν θα μιλήσουμε σήμερα για μια νοστιμιά που έχει σαν αρχή της ένα ταπεινό ζυμαρικό... το κριθαράκι!

Το κριθαράκι ή μανέστρα (όπως το έλεγεο παππούς μου) δεν είναι μόνον για το γκιουβέτσι, ούτε μόνον φάρμακο για το ...στομάχι!
 
Στις μέρες μας το κριθαράκι μπορεί να γίνει βάση για ένα εξαιρετικό κριθαρότο, μαγειρεμένο στο φούρνο ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ακριβώς όπως και το ριζότο.
 
Δεν έχει τίποτε να ζηλέψει να κι έχει να προσφέρει απλόχερα νοστιμιά!
 
Το κριθαράκι, έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο στις κουζίνες των σεφ και μη, και συνοδεύει πια περήφανα κρέας, θαλασσινά και πουλερικά.
 
Παντρεύεται τέλεια με λαχανικά, κρέμα γάλακτος και τυριά.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής