Γρήγορη μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα

Μπουγάτσα... ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα του μπαμπά μου!

Δεν θυμάμαι να υπάρχει ούτε μια φορά που να πήγαμε στις Σέρρες και να μην καθήσαμε να φάμε μπουγάτσα!

Καβαλιώτικη μπουγάτσα, σεραϊκή μπουγάτσα, θεσσαλονικιώτικη μπουγάτσα... κάθε μια τηνχάρη της και τη δική της, σχεδόν μοναδική, γεύση!!

Σε κάθε πόλη της Β. Ελλάδος ένα μπουγατσατζίδικο ικανοποιεί την πείνα όλων όσων την λατρεύουν!

Σήμα κατατεθέν ...θα έλεγε κανείς!!! Ροπή προς ένα νοστιμότατο πρωϊνό, θα έλεγα εγώ!!! 

Οι τεχνίτες της μπουγάτσας ...δυσεύρετοι πια αλλά και η τεχνική του φύλλου της...πολύ δύσκολη, θέλει συνδυασμό γνώσης - τεχνικής - εμπειρίας!!!

Αυτά, βέβαια, όσον αφορά στην μπουγάτσα που αγοράζουμε... γιατί αν πούμε να φτιάξουμε μπουγάτσα στο σπίτι υπάρχουν δύο τρεις εκδοχές, πολύ πολύ γνωστές.

Η μία με φύλλο κρούστας και κρέμα απλή, η άλλη με σφολιάτα και κρέμα σιμιγδαλιού και η τρίτη, αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα, χωρίς κρέμα αλλά με απλό γάλα!!

Η ευκολία της τελευταίας δεν ... έχει προηγούμενο!

Αυτή η μπουγάτσα είναι ...προκλητικά.... εύκολη!!!!

Ο βαθμός νοστιμιάς της είναι αντιστρόφως ανάλογος από την παρασκευή της.

Οι συνταγές για τη συγκεκριμένη που κυκλοφορούν σε βιβλία και στο δίκτυο είναι άπειρες.

Εγώ σήμερα θα σας δείξω τη δική μου εκδοχή!

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής