Γεμιστά κολοκυθάκια της μαμάς

Καλημέρα, καλημέρα!

Πόσο καιρό τώρα θέλω να γράψω αυτό το διαχρονικό και κλασσικότατο φαγάκι της μαμάς μου!

Ούτε κι εγώ ξέρω πόσα χρόνια απολαμβάνουμε αυτή την  πεντανόστιμη, μαμαδίστικη νοστιμιά!

Μεγάλωσαν 3 γενιές μ' αυτό το φαγητό ...μιας και η συνταγή ανήκε στη γιαγιά μας και ποιός ξέρει σε πόσες άλλες νοικοκυρές πιο μπροστά!

Ε! λοιπόν, είναι απίστευτο, αλλά τόσα χρόνια, αδέρφια, ξαδέρφια, λοιποί συγγενείς και φίλοι που το έχουν γευθεί ποτέ, μα ποτέ, σας λέω, δεν έχουν εκφραστεί αρνητικά, δεν έχουν διαμαρτυρηθεί, δεν έχουν ζητήσει κάτι άλλο όταν πέσει στο τραπέζι η πιατέλα με τα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο (απλό, "δεμένο" ή "πλούσιο") που πάντα είναι μαγειρεμένα στην κατσαρόλα (τα τελευταία χρόνια στη χύτρα ταχύτητος).

Για να ακριβολογούμε, βέβαια, είναι ένα πιάτο με μιαν άλφα διαδικασία όσον αφορά στην προετοιμασία του.

Γιατί, εδώ που τα λέμε, χωρίς διαδικασία και λίγο κόπο, ένα τόσο πλούσιο και νόστιμο πιάτο, δεν γίνεται!!!!

Αλλά, αξίζει τον κόπο και, είμαι σίγουρη, ότι κατανοείτε απολύτως τί ακριβώς εννοώ γιατί τα γεμιστά κολοκυθάκια είναι ένα κλασσικό πιάτο που κάνει αισθητή την παρουσία του στο ελληνικό τραπέζι!!!!

Ανεπανάληπτη νοστιμιά, είτε μαγειρεύεται στον φούρνο είτε μαγειρεύεται στην κατσαρόλα... στη δεύτερη περίπτωση, έχει τα πλεονεκτήματα της ταχύτητας (ειδικά αν μαγειρευτεί στη χύτρα ταχύτητας), της εξοικονόμησης της ενέργειας αλλά κι εκείνης της ιδιαίτερης νοστιμιάς της "εντράδας" όπως έλεγαν παλιά (όρος που χρησιμοποιούσε συχνά πυκνά η γιαγιά μου) τα φαγητά της κατσαρόλας, τότε που η κατσαρόλα ήταν ο πρωταγωνιστής της κουζίνας και όχι ο φούρνος. 

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής