Παντεσπάνι βανίλιας ή σοκολάτας για κορμό

Καλή σας μέρα και χρόνια πολλά! Καλή εβδομάδα σας εύχομαι!
 
Βράδυ Κυριακής και καθώς γράφω τούτες τις γραμμές σκέφτομαι ότι, τελικά, παρά την βασιλεία των μελομακάρονων και των κουραμπιέδων, η σοκολάτα είναι η βασίλισσα των ημερών! Ένα γλυκό με σοκολάτα είναι πάντα ευπρόσδεκτο αν όχι απαραίτητο σε κάθε γιορτινό τραπέζι.
 
Ελπίζω να περάσατε καλά, με αγαπημένους, ήρεμα και με νοστιμιές γιατί, εδώ που τα λέμε, τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης. Μπορεί οι "δυνατοί" αυτού του κόσμου να έχουν ξεχάσει την έννοια της αγάπης αλλά, ελπίζω τουλάχιστον, να σας επισκέφθηκε το παραδοσιακά χαρούμενο πνεύμα της εποχής έστω και λίγο πιο ...μελαγχολικό... αναπόφευκτα! 
 
Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι χρειάζεται να είναι λίγο πιο λαμπερό κι ας μην είναι τόσο πλούσιο όσο άλλοτε! Με το νου γεμάτο από λαμπιόνια, αστέρια, κλαδιά έλατου, είμαι σίγουρη ότι τιμήσατε με τον καλύτερο τρόπο κοτόπουλο ή γαλοπούλα, γέμιση, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και σοκολατένιους κορμούς. 
 
Και για να επανέλθω στην κυριαρχία της σοκολάτας που ανέφερα στην αρχή... θα πω ότι για σήμερα σας έχω μια συνταγή βάσης με πολλές πολλές χρήσεις!
 
Ένα παντεσπάνι, το πιο τέλειο παντεσπάνι για κορμό που είναι αυτό που κάνω εδώ και αρκετά χρόνια και φυσικά με συνταγή από το διαχρονικό βιβλίο της Χρ. Παραδείση!
 
Γιατί... ποιός είπε ότι ο κορμός είναι μόνον Χριστουγεννιάτικο γλυκό; Κάποια Πρωτοχρονιά είχα φτιάξει έναν καταπληκτικό κορμό με γέμιση σοκολάτας και επικάλυψη μόκας!Απλά υπέροχος!
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com
 
 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής