Κασερογραβιερόπιτα με μπεσαμέλ... η τυρένια αμαρτία

Καλημέρα!! Μια τυρένια αμαρτία, ειδικά φτιαγμένη για όλους αλλά κυρίως για τους μικρούς μαθητές που, έχουν λίγη περισσότερη ανάγκη από θερμίδες. 

Θα μου πεις... και τί το ιδιαίτερο έχει αυτή η κασερόπιτα;

Θα σου απαντήσω ...μα φυσικά την μπεσαμέλ που της δίνει μια αφράτη γέμιση και την σόδα που δίνει ένα εκπληκτικά τραγανό φύλλο.

Και μη νομίζεις... όχι η συνταγή δεν είναι τόσο σύγχρονη όσο φαίνεται!

Είναι μια vintage συνταγή που, όταν ήμουν μικρή, έφτιαχνε η μαμά μου κι εμένα μου φαινόταν απίστευτο να "βρέχεις" την πίτα με σόδα (αναψυκτικό).

Τότε, η μαμά μου την έλεγε πατσαβουρόπιτα ή σουφλεδόπιτα και ήταν η μια από τις δύο παραλλαγές γιατί υπήρχε και η άλλη αυτή που η σόδα εμπλουτίζονταν με αυγό και γάλα, πιπέρι και μοσχοκάρυδο ενώ η γέμιση δεν είχε παρά μόνον τριμμένο τυρί, κασέρι ή γραβιέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής