Πάστα φλώρα... νηστίσιμη και με λίγη ζάχαρη

Η πάστα φλώρα, που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε είναι ένα επιδόρπιο κοινό στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Αργεντινή, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη και την Αίγυπτο.

Πήρε το όνομά της από το pasta frolla που σημαίνει εύθρυπτη ζύμη.

Πραγματικά, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχει άτομο να μην αγαπάει τούτη την τάρτα που ταιριάζει τέλεια με τσάι, καφέ, γάλα, πορτοκαλάδα αλλά αποτελεί κα μόνη της μια υπέροχη γλυκομπουκιά.

Η εκδοχή που σας έχω σήμερα είναι νηστίσιμη, vegan και με λίγη ζάχαρη για μια πο υγιεινή διατροφή.

Την έχω γεμίσει και με μια μαρμελάδα με φυσικά σάκχαρα (δηλαδή χυμό σταφυλιού) που συμπληρώνει την πιο light μορφή της.

Η ζύμη της είναι πανεύκολη, αρωματική και εύπλαστη ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ξεκούραση πριν την ανοίξουμε για να την τοποθετήσουμε στην φόρμα ή στα φορμάκια. 

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής