Χοιρινό με κρέμα αυγολέμονου, κολοκυθάκια, αγκινάρες και καρότα

Εντράδες λέγονται τα πιάτα που περιέχουν κρέας και λαχανικά και είναι μαγειρεμένα στην κατσαρόλα.

Ο όρος "εντράδα" προέρχεται από τα γαλλικά και σημαίνει "εισαγωγικό" φαγητό.

Ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ο διάσημος Έλληνας αρχιμάγειρας που βοήθησε τις Ελληνίδες νοικοκυρές να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν την γαλλική κουζίνα περιέγραφε τις εντράδες ως εξής: "αυτός ο τρόπος παρασκευής είναι μάλλον γαλλικός.

Το φαγητό δεν γίνεται πολύ λιπαρόν, ούτε καβουρδίζεται πολύ το κρέας, συνεπώς είναι και πολύ εύπεπτον". "

Λατρεύω τις εντράδες.

Πεθύμησα μια εντράδα!" έλεγε και ξαναέλεγε η μητέρα μου εδώ και μια εβδομάδα τρέχοντας πίσω στον χρόνο, τότε που οι εντράδες ήταν ένα από τα αγαπημένα φαγητά ενώ ο φούρνος και το ψήσιμο δεν μονοπωλούσαν το οικογενειακό τραπέζι.

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής