Interior design: Οι τάσεις που θα μας εμπνεύσουν το 2025

interior design trends 2025 intro

Οι δεκαετίες κυλούν, οι τάσεις στη διακόσμηση διαδέχονται η μια την άλλη και κάποιες από αυτές ανακυκλώνονται κατά καιρούς, με μια πιο εκσυγχρονισμένη προσέγγιση, κάνοντας τους πιστούς interior design lovers να τις ακολουθούν σχεδόν ευλαβικά.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το πώς ο ρυθμός της ζωής γύρω μας, η εξέλιξη της τεχνολογίας, η κλιματική αλλαγή, ακόμη και τα social media, είναι ικανά να επηρεάσουν όλη τη φιλοσοφία μας για τη διακόσμηση και να μας δημιουργήσουν την ανάγκη για αλλαγή και ανανέωση. Την ανάγκη να συμβαδίσουμε με τις εξελίξεις που τρέχουν και που θέλουμε να είμαστε μέρος τους. Και μπορεί να μην είναι εφικτό να ανακαινίζουμε τον προσωπικό μας χώρο κάθε χρόνο έτσι ώστε να εναρμονίζεται με τις τρέχουσες τάσεις του interior design, μπορούμε όμως να υιοθετήσουμε τις λεπτομέρειες εκείνες που θα τον ανανεώσουν και θα του δώσουν «ταυτότητα».

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

 Βαδίζουμε ήδη στο τελευταίο τρίμηνο του 2024 και οι interior design experts φρόντισαν όπως πάντα να μας ενημερώσουν εγκαίρως για τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν του 2025 στη διακόσμηση, οι οποίες θα μπορούσε να πει κανείς πως  -σε κάποιες περιπτώσεις- αγγίζουν  τα όρια του εκκεντρικού.

 Μην αγχωθείς αν είσαι από εκείνους που προτιμούν πιο διαχρονικές λύσεις. Δεν χρειάζεται το σαλόνι σου να μοιάζει σαν να φωτογραφήθηκε για τις σελίδες περιοδικού διακόσμησης για να είναι άνετο και ζεστό. Επενδύοντας σε μικρές πινελιές διακόσμησης που θα κάνουν τη διαφορά, μπορείς κυριολεκτικά να μεταμορφώσεις το χώρο σου, να τον ανανεώσεις και μαζί να ανανεώσεις και την ψυχολογία σου, αφού θα τον απολαμβάνεις περισσότερο.

Το λατρεμένο Pinterest, για ακόμη μια φορά,  σφύζει από  ιδέες για τις επικρατέστερες τάσεις του interior design για το 2025. Μια ματιά στις προτάσεις που ακολουθούν θα σε γεμίσει έμπνευση και θα σε βοηθήσει να τις εντάξεις και στο δικό σου χώρο… 

lambaounas katoikia aut24new

Silver παντού

Χρώμιο, ανοξείδωτο ατσάλι, μεταλλικά φινιρίσματα, μέταλλα που καθρεφτίζουν ή ματ... οι επιλογές αμέτρητες, αλλά ο στόχος ένας: αντανάκλαση και λάμψη!! Μια σουρεαλιστική τάση που έκανε ήδη την εμφάνισή της το 2024 και αναμένεται να απογειωθεί την επόμενη χρονιά από τους interior designers.

Περιλαμβάνει αστραφτερές επιφάνειες που μοιάζουν με υγρό υδράργυρο, με στόχο να ενισχύσει την υπάρχουσα ατμόσφαιρα του χώρου και όχι να δημιουργήσει ένα industrial, παγωμένο και αφιλόξενο στιλ. Από μικρά διακοσμητικά, φωτιστικά ή και σε μεγαλύτερες κατασκευές αυτό το trend θα προσφέρει μία αίσθηση έντονου εντυπωσιασμού, χωρίς να ξεφεύγει από την απλότητα. 

xavariotis katoikia aut24new

Animal Print σε μικρές ή μεγαλύτερες επιφάνειες

Η διακόσμηση με animal print μπορεί να οδηγήσει στο πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ειδικά αν συνδυαστεί με τολμηρά χρώματα, αλλά μπορεί και να αγγίξει τα όρια του κιτς, αν δεν γίνει σωστή χρήση του. Γι’ αυτό χρειάζεται μέτρο αν αποφασίσεις να το εντάξεις στη διακόσμηση του χώρου σου. Ειδικά το print ζέβρας φαίνεται πως θα είναι αυτό που θα κλέψει τις εντυπώσεις  το 2025, αφού οι interior designers το χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο και με τους πλέον εκκεντρικούς τρόπους.

Δεν είναι ανάγκη να μείνεις σε μικρές λεπτομέρειες. Μπορείς να το εισάγεις δραματικά στον χώρο σου σε κουρτίνες, χαλιά, καναπέδες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αυτή η τάση μπορεί να αποτελέσει τη δυναμική αλλαγή που ψάχνεις. Μήπως ήρθε η ώρα για λίγο πειραματισμό; 

 

 

 

 

 

tzanetos katoikia aut24

Αγαπημένο Μπορντώ

Αν είστε λάτρεις του interior design θα έχετε ακούσει σίγουρα για το "Unexpected Red Theory".  Πρόκειται για την θεωρία που υποστηρίζει πως η προσθήκη ενός απροσδόκητου κόκκινου χρώματος, οποιασδήποτε απόχρωσης, βελτιώνει αμέσως την εμφάνιση ενός χώρου, ειδικά σε μέρη που δεν θα περιμέναμε να ταιριάζει. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί γιατί το κόκκινο είναι ένα από τα πιο ορατά χρώματα στο χρωματικό φάσμα και τραβάει αμέσως την προσοχή μας.

Όταν μάλιστα μιλάμε για τις λατρεμένες αποχρώσεις του μπορντώ, τότε όχι μόνο θα μαγνητίσουν τα βλέμματα αλλά θα δημιουργήσουν και μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα χαλάρωσης στο χώρο σου, που θα αποπνέει μια καθόλου επιτηδευμένη πολυτέλεια. Τόλμησε να το εντάξεις ακόμη και σε μεγάλες επιφάνειες και μη φοβηθείς τους συνδυασμούς με άλλα χρώματα. Δεν φαντάζεσαι με πόσα χρώματα ταιριάζει…   

 

 

 

 

 

mixalopoulos 1130x300w22

Διαχρονικό ξύλο σε εκκεντρικές κατασκευές

H γοητεία και η φυσικότητα του ξύλου είναι μια διαχρονική τάση, που αποπνέει ζεστασιά. Αυτό που διαφοροποιείται στα εκάστοτε trends είναι οι αποχρώσεις και οι γραμμές σχεδιασμού. Το 2025 επιστρέφει το ανοιχτόχρωμο ξύλο και θα δούμε  στοιχεία που θυμίζουν τις δεκαετίες 60s, 70s και 80s, με έντονη δημιουργικότητα, ενδιαφέρουσες καμπύλες, μινιμαλιστική αισθητική  και καθαρές γραμμές τύπου Japandi.

Επιλέξτε το ξύλο για το πάτωμα, τα έπιπλα, για διαχωριστικές κατασκευές και διακοσμητικά, ακόμη και για περίτεχνα έργα τέχνης που θα κοσμήσουν το χώρο σας και θα κλέψουν τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά. 

 

 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: patelsagar4010 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο