Animal print: Τόλμησε την πιο stylish πινελιά στο χώρο σου

animal print 2025 intro

Μια από τις κορυφαίες τάσεις που επανέρχεται δυναμικά στο χώρο του Interior design για το 2025 είναι το animal print. Τολμηρά patterns όπως leopard, zebra, giraffe, cheetah και snake σε μικρές πινελιές ή ακόμη  και σε πολύ μεγάλες επιφάνειες, θα δώσουν «χαρακτήρα» στο χώρο σου και θα τον κάνουν να δείχνει elegant και σοφιστικέ.

Είναι γεγονός πως οι interior designers δεν αγαπούν τη μονοτονία και τους «αδιάφορους» σχεδιασμούς. Το συγκεκριμένο trend  θα βάλλει φωτιά στη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και θα μας χαρίσει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει εσύ να αναλάβεις το ρόλο του διακοσμητή; Μπορεί να μην έχεις τις γνώσεις και την εμπειρία  ενός επαγγελματία, όμως σ’ αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε για σένα χρήσιμα Tips και πολλές ιδέες για να εμπνευστείς και να εντάξεις σωστά στο χώρο σου το αγαπημένο deco trend.

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

Το animal print είναι από μόνο του ένα έντονο σχέδιο γι’ αυτό και κάποιοι το αντιμετωπίζουν με δυσπιστία, υπό τον φόβο της υπερβολής, που πράγματι μπορεί να αγγίξει τα όρια του κιτς. Αν όμως το διαχειριστείς σωστά θα έχεις ένα chic αποτέλεσμα, που θα αναδείξει και την υπόλοιπη διακόσμηση σου.  

Στην αγορά θα βρεις πλέον αμέτρητα animal prints. Σε ότι αφορά τα χρώματα, υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί από τα κλασικά καφέ-μπεζ και μαύρο-άσπρο, μέχρι πολύ έντονα χρώματα για εκείνους που θέλουν κάτι εκκεντρικό ή απαλές παλ αποχρώσεις για εκείνους που προτιμούν κάτι πιο ήσυχο και ασφαλές. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος χρώμα για να επιλέξεις. Δυνητικά μπορούν να ταιριάξουν όλα παντού. Εσύ θα πρέπει να αναζητήσεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική σου και εκφράζει την προσωπικότητά σου.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, όταν μιλούσαμε για animal print στο interior design συνήθως εννοούσαμε μικρές διακοσμητικές πινελιές, που αφορούσαν κυρίως μερικά μαξιλάρια στον καναπέ, κάποιο χαλί ή έναν  πίνακα ζωγραφικής. Τώρα πια μπορείς να βρεις στην αγορά κυριολεκτικά τα πάντα: έπιπλα, κουρτίνες, ταπετσαρίες, φωτιστικά, διακοσμητικά από ύφασμα ή και όχι, έργα τέχνης και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς…

Τόλμησε να επιλέξεις έπιπλα με animal prints

Αν έχεις υιοθετήσει minimal διακόσμηση στο χώρο σου, μπορείς να την ενισχύσεις τοποθετώντας ένα statement έπιπλο σε animal print, που θα δώσει ένταση και θα κάνει αμέσως το αποτέλεσμα πιο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, μια άκρως εντυπωσιακή κονσόλα animal print στην είσοδο του σπιτιού σου ή μια πολυθρόνα zebra σε ένα κατά τα άλλα ήσυχο σαλόνι γήινων αποχρώσεων. 

 

 

 

 

lambaouna ioul katoikia aut24

Τα διακοσμητικά είναι λιγότερο δεσμευτικά

Τα deco trends αλλάζουν σχεδόν κάθε χρόνο. Αν είσαι από εκείνους που το θεωρούν δεσμευτικό και δεν θέλεις να ξοδεύεις πολλά χρήματα για την ανανέωση της διακόσμησης σου, αλλά παράλληλα αγαπάς τους πειραματισμούς… επένδυσε στα διακοσμητικά.

Πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, διακοσμητικά, μαξιλάρια, φωτιστικά, χαλιά, κουρτίνες, μικροέπιπλα, σουβέρ, μέχρι και χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που μπορείς να εντάξεις στο χώρο σου για να υιοθετήσεις το δημοφιλές animal trend… Επιλέγοντας αντικείμενα με διαχρονική ομορφιά και όχι κάτι κραυγαλέο, σίγουρα θα αποφύγεις την παγίδα του κιτς και δεν θα χρειαστεί να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου deco items στην επόμενη ανανέωση διακόσμησης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ταπετσαρία για total animal look

Αν υπάρχει ένας τρόπος για να εισάγεις δραματικά το animal print σ’ έναν χώρο, είναι να τοποθετήσεις ανάλογη ταπετσαρία σε έναν από τους κεντρικούς του τοίχους. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα επιβλητικό και θα δώσει «βάθος» και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 Αν προτιμάς τις πιο safe επιλογές, διάλεξε ένα απλό σχέδιο ταπετσαρίας με ουδέτερα χρώματα, που ναι μεν θα είναι εντυπωσιακό αλλά δεν θα σε περιορίσει σε σχέση με την υπόλοιπη διακόσμηση. Ενώ αν προτιμάς να δώσεις μια πιο εκκεντρική νότα στο χώρο σου, προτίμησε ένα extreme σχέδιο με έντονα χρώματα. 

 

 

 

 

 

 

Mix & match

Ο συνδυασμός πολλών και έντονων prints μεταξύ τους μπορεί  να απογειώσει τη διακόσμηση και να εξωτερικεύσει την ισχυρή και τολμηρή σου προσωπικότητα. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους συνδυασμούς, καθώς δεν ταιριάζουν όλα μεταξύ τους και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να ξεφύγεις και να δημιουργήσεις ένα κακό αποτέλεσμα.

Μέτρον άριστον, λοιπόν, και αν πρέπει να σου δώσω δύο Tips για ακόμη καλύτερο mix & match αποτέλεσμα, θα ήταν τα εξής:

  • Επίλεξε πάντα ποιοτικά υφάσματα στη διακόσμηση γιατί αυτή η ποιότητα είναι που θα καθορίσει το τελικό σου αποτέλεσμα
  • Δημιούργησε αντιθέσεις, συνδυάζοντας έντονα σχέδια με πιο απλά, για να διατηρήσεις την απαραίτητη ισορροπία 

 

 

 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: irrmago

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο