Τα σεμεδάκια της γιαγιάς: Μοντέρνες ιδέες διακόσμησης με παραδοσιακά στοιχεία

semen intro

Τα παραδοσιακά και σε όλους μας γνωστά σεμεδάκια της γιαγιάς, με την πολυπλοκότητα των σχεδίων και την αίσθηση της νοσταλγίας που μεταφέρουν, επανέρχονται στο προσκήνιο της διακόσμησης του σπιτιού, όχι όμως με τη συνηθισμένη τους χρήση. Αλλά σε μια εναλλακτική αλλά πολύ ενδιαφέρουσα μορφή.

Αντί για απλές διακοσμητικές λεπτομέρειες σε τραπέζια και κομό, τα σεμεδάκια έχουν υιοθετηθεί από τη σύγχρονη διακόσμηση με δημιουργικούς και μοντέρνους τρόπους που φέρνουν μια νέα αισθητική στο χώρο, δημιουργώντας παράλληλα νέα τάση.

Γράφει η Δήμητρα Βέλμαχου

Αναβίωση με στυλ

Το σεμεδάκι, σύμβολο μιας άλλης εποχής, γίνεται η βάση για την ανάδειξη ενός ιδιαίτερου στυλ που συνδυάζει το παλιό με το καινούριο. Με την κατάλληλη διαχείριση και συνδυασμό, τα σεμεδάκια μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα μοντέρνο περιβάλλον προσφέροντας ζεστασιά, πρωτοτυπία και δίνοντας σίγουρα το δικό σας προσωπικό στυλ.

Ακουλουθούν μοντέρνες ιδέες διακόσμησης με σεμεδάκια για να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε μοναδικά "έργα τέχνης"...

Τοποθετήστε τα σε κάδρα

Ένας δημιουργικός τρόπος να επαναχρησιμοποιήσουμε τα σεμεδάκια είναι να τα τοποθετήσουμε μέσα σε κορνίζες και να τα κρεμάσουμε στον τοίχο ως έργα τέχνης. Αυτή η ιδέα συνδυάζει το παραδοσιακό  με το μοντέρνο στιλ, προσφέροντας ένα μοναδικό στοιχείο στους τοίχους του σπιτιού. 

Τραπεζομάντηλα & ράνερ 

Μπορείτε να συνδυάσετε πολλά μικρότερα σεμεδάκια και να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο ράνερ για το τραπέζι σας. Αυτό το εφέ προσθέτει έναν ευχάριστο, ρουστίκ τόνο στο χώρο σας, ιδιαίτερα αν τοποθετηθούν σε ξύλινες ή μοντέρνες επιφάνειες. 

Μαξιλαροθήκες με πλεκτά

Μια εξαιρετική χρήση τους είναι να τα προσαρμόσετε πάνω σε υφασμάτινες μαξιλαροθήκες. Οι λεπτομέρειές τους προσδίδουν χαρακτήρα σε οποιονδήποτε χώρο και μπορούν να ταιριάξουν τόσο με κλασική όσο όμως και με πιο σύγχρονη επίπλωση.

Λάμπες & καπέλα φωτιστικών

Μπορείτε να δώσετε νέα ζωή σε παλιά φωτιστικά καλύπτοντάς τα με σεμεδάκια. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς το φως που περνά μέσα από τα περίτεχνα σχέδια δημιουργεί όμορφα σκιερά μοτίβα στους τοίχους. 

Ονειροπαγίδες

Μια όμορφη ιδέα για όσους λατρεύουν την boho διακόσμηση είναι οι ονειροπαγίδες, αφού αποτελούν εξαιρετική προσθήκη στον τοίχο πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού αλλά και σε άλλα σημεία του σπιτιού σας. Ο τρόπος για να τις κατασκευάσετε μόνοι σας είναι απλός αφού θα χρειαστείτε ένα ή περισσότερα στεφάνια που θα αποτελέσουν το πλαίσιο στο οποίο θα προσαρμόσετε και θα αξιοποιήσετε τα αγαπημένα εργόχειρα της γιαγιάς σας. Από εκεί και ύστερα βάλτε την φαντασία σας και προσθέστε κορδέλες και στερεώστε σε θαλασσόξυλα ή όπου αλλού επιθυμείτε.

Λίγη καλή διάθεση και όλα συνδυάζονται

Η σύγχρονη τάση στη διακόσμηση του σπιτιού επικεντρώνεται στη διατήρηση του παλιού με έναν πιο φρέσκο τρόπο, και τα σεμεδάκια της γιαγιάς δεν αποτελούν εξαίρεση. Με την ανάμιξη του παραδοσιακού με το μοντέρνο, προσφέρεται μια αίσθηση προσωπικότητας και αυθεντικότητας στους εσωτερικούς χώρους. Η αξιοποίηση αυτών των αντικειμένων αναδεικνύει όχι μόνο την αισθητική τους αξία, αλλά και τη σύνδεσή μας με το παρελθόν, δίνοντας νέο νόημα και σκοπό σε αντικείμενα που λίγο πριν θεωρούσαμε παρωχημένα.

Έτσι λοιπόν, τα παραδοσιακά σεμεδάκια της γιαγιάς επανέρχονται δυναμικά στη μόδα της διακόσμησης, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις. Όταν εντάσσονται με φαντασία στο χώρο μας, γίνονται σύμβολα δημιουργικότητας και πρωτοτυπίας, φέρνοντας κοντά δύο διαφορετικές εποχές.

Αυτή η νέα προσέγγιση αναδεικνύει τη σημασία του να κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις με μοντέρνους και εναλλακτικούς τρόπους βλέποντας παράλληλα ένα χαμόγελο ικανοποίησης στο πρόσωπο της μαμάς και της γιαγιάς που δεν πήγαν χαμένες τόσες ώρες δημιουργίας. 

Κεντρική φωτογραφία: EyeEm

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο